ATENTIE:Postez anunturi gratis pe blogul ...voi trebuie sa intrati, sa lasati un comentariu,sau contactatima la thunder_ice_asu sau 0748633830 si spuneti exact cum vreti sa sune anuntul+datele persoanei de contact...anuntul va fi publicat in maxim 24 de ore...in cazul in care doriti, cu poza, lasati un id si va contactez...anunturile pot fi:vanzari,cumparari,inchirieri,angajari,matrimoniale.in schimb cer doar un click pe un anunt din partea dreapta--->

vineri, 31 iulie 2009

Se intampla in Romania!

Inca o mama din Bucuresti spune cu revolta povestea bonei care i-a plesnit si i-a bruscat fetita. Seamana leit cu cazul celor doi frati terorizati de dadaca lor, iar asta i-a dat femeii curajul sa mearga la Politie.

Tot cu niste inregistrari graitoare facute dupa ce a vazut ca cea mica plangea si nu se mai dezlipea de ea cand vroia sa plece.
Fetita de doi ani a primit pe langa mancare o palma zdravana de la dadaca. Pentru ca s-a rasfatat si nu a mai vrut sa inghita a venit inca o lovitura. Vizibil deranjata de copila care dorea sa fie alintata si bagata in seama, bona a avut din nou iesiri necontrolate.
Ingrijitoarea - trecuta de 50 de ani - a intrat in casa oamenilor in 2008, cu o recomandare nemaipomenita. Ascultati-o insa pe cea a specialistilor in justitie: faceti mereu un contract bine pus la punct.
Oamenii au depus luni plangere la politie pe numele bonei, Lovinica Dinu. Ingrijitoarea n-a fost de gasit, dar sotul ne-a transmis ca nu are nimic de comentat.
Acest nou caz apare dupa ce parintii fetitei au vazut la Stirile ProTv
o alta bona care agresa doi frati, tot in Bucuresti, si si-au facut curaj.
In ambele dosare, procurorii le vor cerceta pe bone pentru rele tratamente aplicate minorilor, dar si pentru loviri si alte violente.
Asta desi exista voci care apreciaza ca prima acuzatie ar fi mai greu de dovedit: imaginile nu au valoare in instanta, ar fi nevoie de un certificat medico-legal sau de o dovada de psiholog ca acel copil a avut de suferit.
Unul dintre judecatorii care au lucrat la elaborarea noului Cod Penal spune ca o lege speciala dedicata bonelor ar putea sanctiona mult mai dur asemenea comportamente.
Mai ales ca in viitorul Cod Penal este prevazuta o reducere la jumatate a pedepselor care pot fi date unor astfel de femei.
Chiar daca in prezent activitatea bonelor nu e reglementata in Romania, parintii ar trebui sa fie constienti ca baga in casa o persoana straina care la prima vedere poate parea painea lui Dumnezeu.
Cum sa evitati astfel de situatii?
Foarte importanta este semnarea unui contract cu bona careia ii lasati in ingrijire copilul pentru ca ea sa poata fi trasa la raspundere.
In act trebuie sa apara prevederile articolului 197 din Codul Penal, pe care dadaca sa si-l asume - articol care spune ca risca sa faca puscarie daca in vreun fel supune la rele tratamente copilul.
De asemenea, asigurati-va ca femeia are toate analizele la zi. Iar daca aveti posibilitatea montati un sistem de supraveghere video, discret, intr-un loc in care nu poate fi depistat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu